Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku waniliowym. Polecam do porannej lub popołudniowej kawy. Z podanego przepisu wychodzi 40 rurek.
nóż do pizzy, blacha do pieczenia, papier do pieczenia, piekarnik,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5689
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 73
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 106
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5689
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 73
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 106
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 40 równych pasków, po 20 pasków z opakowania.
Paski ciasta nawijamy na foremki. Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy wiórkami kokosowymi lub inną posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki delikatnie zdejmujemy z foremek i studzimy.
Krem robimy według instrukcji podanej na opakowaniu.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, ja jako końcówki użyłam foremki od rurek.
Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego !!!