Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwarantuję Wam, że zachwycą każdego. Małe, niepozorne cuda, które wyglądają jak ciasteczka kokosowe. Każdy kto się na nie skusi będzie zaskoczony ich smakiem, ponieważ nie mają nic wspólnego z kokosem ;)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy z cukrem na puszystą i gładką masę. Dodajemy żółtka i ucieramy na gładko. Następnie dodajemy kleik ryżowy i dobrze miksujemy. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka. Łączymy je z masą kleikową, do masy kleikowej dodajemy po łyżce piany z białek i ucieramy aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
Na wyłożone papierem do pieczenia blachy, nakładamy łyżką masę, na środku każdego robimy dziurkę i wypełniamy ją odrobiną marmolady/czekolady. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (z termoobiegiem) na złoty kolor. U mnie zajęło to około 15-20 minut. Smacznego ;)