Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciasteczka z płatków ryżowych i kokosu, z dżemem aroniowym.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68435
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2037
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68435
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2037
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Dodajmy płatki i kokos. Ciasto trochę się "sypie", ale spokojnie, po upieczeniu będzie się dobrze trzymać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kulki z ciasta (najlepiej robić to rękami). Kulki spłaszczamy i palcem robimy na środku wgłębienie. Wgłębienia zapełniamy dżemem aroniowym. Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut.