Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne kwaskowe i smaczne ciasto na każdą okazję. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
blaszka do pieczenia 20 x 35 cm.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 264
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 264
Składniki
Miękkie masło, cukier i 5 żółtek zmiksować na pianę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i. zmiksować na gładką masę. W osobnym naczyniu ubić mikserem białka i dodać do ciasta. Białko wkręcamy delikatnie drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni Celsjusza. Piec 20 min.
Polewa: 20 dkg cukru pudru, dodać sok wyciśnięty z cytryn (ilość cytryn zależy od wielkości owoców i czy mają dużo soku) aby było rzadkie. Po upieczeniu ciasto nakłuć gęsto widelcem. Na gorący placek rozprowadzamy łyżką obiadową rzadki lukier. Wszystko wsiąknie w ciasto dzięki temu ciasto jest wilgotne i kwaskowe.