Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne kwaskowe i smaczne ciasto na każdą okazję. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
blaszka do pieczenia 20 x 35 cm.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 897
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6010
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9844
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 897
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6010
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9844
Składniki
Miękkie masło, cukier i 5 żółtek zmiksować na pianę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i. zmiksować na gładką masę. W osobnym naczyniu ubić mikserem białka i dodać do ciasta. Białko wkręcamy delikatnie drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni Celsjusza. Piec 20 min.
Polewa: 20 dkg cukru pudru, dodać sok wyciśnięty z cytryn (ilość cytryn zależy od wielkości owoców i czy mają dużo soku) aby było rzadkie. Po upieczeniu ciasto nakłuć gęsto widelcem. Na gorący placek rozprowadzamy łyżką obiadową rzadki lukier. Wszystko wsiąknie w ciasto dzięki temu ciasto jest wilgotne i kwaskowe.