Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne kwaskowe i smaczne ciasto na każdą okazję. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
blaszka do pieczenia 20 x 35 cm.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Miękkie masło, cukier i 5 żółtek zmiksować na pianę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i. zmiksować na gładką masę. W osobnym naczyniu ubić mikserem białka i dodać do ciasta. Białko wkręcamy delikatnie drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni Celsjusza. Piec 20 min.
Polewa: 20 dkg cukru pudru, dodać sok wyciśnięty z cytryn (ilość cytryn zależy od wielkości owoców i czy mają dużo soku) aby było rzadkie. Po upieczeniu ciasto nakłuć gęsto widelcem. Na gorący placek rozprowadzamy łyżką obiadową rzadki lukier. Wszystko wsiąknie w ciasto dzięki temu ciasto jest wilgotne i kwaskowe.