Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne kwaskowe i smaczne ciasto na każdą okazję. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
blaszka do pieczenia 20 x 35 cm.
Chrupiące placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem i ogórkami kiszonymi to...
Odsłon: 2703
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 26819
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5322
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24143
Chrupiące placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem i ogórkami kiszonymi to...
Odsłon: 2703
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 26819
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5322
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24143
Składniki
Miękkie masło, cukier i 5 żółtek zmiksować na pianę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i. zmiksować na gładką masę. W osobnym naczyniu ubić mikserem białka i dodać do ciasta. Białko wkręcamy delikatnie drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni Celsjusza. Piec 20 min.
Polewa: 20 dkg cukru pudru, dodać sok wyciśnięty z cytryn (ilość cytryn zależy od wielkości owoców i czy mają dużo soku) aby było rzadkie. Po upieczeniu ciasto nakłuć gęsto widelcem. Na gorący placek rozprowadzamy łyżką obiadową rzadki lukier. Wszystko wsiąknie w ciasto dzięki temu ciasto jest wilgotne i kwaskowe.