Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesli mamy gotowe mrozone ciasto na strudle, przygotowanie tego pysznego deseru (nie liczac czasu pieczenia) trwa ok. 15 minut. Mini strudle smakuja wysmienicie z sosem waniliowym lub lodami waniliowymi.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2266
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2266
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Kazdy plat ciasta posmarowac stopionym maslem, polozyc na nim nastepny plat, polowe ponownie posmarowac maslem i przykryc ja druga polowa. Calosc przeciac na pól - uzyskamy w ten sposób 2 czterowarstwowe kwadraty. Tak samo postepujemy z 4 nastepnymi platami. Foremki na muffinki smarujemy maslem i do kazdej wkladamy kwadrat ciasta, nadziewamy go jablkami pokrojonymi w kostke i zmieszanymi z rodzynkami, migdalami, cukrem i ew. cynamonem. Konce ciasta sklejamy, tworzac rodzaj sakiewki. Pieczemy ok. 30-35 min. w temp. 180-200° C .
Podajemy z sosem waniliowym lub lodami waniliowymi.