Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salami czekoladowe to ekspresowy deser bez pieczenia, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom słodkości. Jest to ciekawa alternatywa dla bloku czekoladowego. Masę kakaową z herbatnikami i migdałami zamiast przekładać do prostokątnej foremki, formujemy w wałek i owijamy papierem do pieczenia oraz folią spożywczą. Po schłodzeniu ciasto jest gotowe do krojenia.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9132
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6496
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9132
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6496
Składniki
Do rondelka przełóż margarynę, dodaj cukier, pół szklanki mleka 2% oraz 5 łyżek kakao. Składniki podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru.
Do masy kakaowej dodawaj stopniowo mleko w proszku.
Herbatniki pokrusz, migdały drobno posiekaj. Składniki dorzuć do czekoladowej masy. Całość wymieszaj.
Masę czekoladową przełóż na arkusz papieru do pieczenia. Uformuj wałeczek na kształt salami.
Salami czekoladowe owiń folią spożywczą. Deser wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.