Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salami czekoladowe to ekspresowy deser bez pieczenia, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom słodkości. Jest to ciekawa alternatywa dla bloku czekoladowego. Masę kakaową z herbatnikami i migdałami zamiast przekładać do prostokątnej foremki, formujemy w wałek i owijamy papierem do pieczenia oraz folią spożywczą. Po schłodzeniu ciasto jest gotowe do krojenia.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22418
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 213
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22418
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 213
Składniki
Do rondelka przełóż margarynę, dodaj cukier, pół szklanki mleka 2% oraz 5 łyżek kakao. Składniki podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru.
Do masy kakaowej dodawaj stopniowo mleko w proszku.
Herbatniki pokrusz, migdały drobno posiekaj. Składniki dorzuć do czekoladowej masy. Całość wymieszaj.
Masę czekoladową przełóż na arkusz papieru do pieczenia. Uformuj wałeczek na kształt salami.
Salami czekoladowe owiń folią spożywczą. Deser wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.