Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salami czekoladowe to ekspresowy deser bez pieczenia, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom słodkości. Jest to ciekawa alternatywa dla bloku czekoladowego. Masę kakaową z herbatnikami i migdałami zamiast przekładać do prostokątnej foremki, formujemy w wałek i owijamy papierem do pieczenia oraz folią spożywczą. Po schłodzeniu ciasto jest gotowe do krojenia.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8006
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8006
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
Do rondelka przełóż margarynę, dodaj cukier, pół szklanki mleka 2% oraz 5 łyżek kakao. Składniki podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru.
Do masy kakaowej dodawaj stopniowo mleko w proszku.
Herbatniki pokrusz, migdały drobno posiekaj. Składniki dorzuć do czekoladowej masy. Całość wymieszaj.
Masę czekoladową przełóż na arkusz papieru do pieczenia. Uformuj wałeczek na kształt salami.
Salami czekoladowe owiń folią spożywczą. Deser wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.