Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salami czekoladowe to ekspresowy deser bez pieczenia, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom słodkości. Jest to ciekawa alternatywa dla bloku czekoladowego. Masę kakaową z herbatnikami i migdałami zamiast przekładać do prostokątnej foremki, formujemy w wałek i owijamy papierem do pieczenia oraz folią spożywczą. Po schłodzeniu ciasto jest gotowe do krojenia.
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 118
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 47
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 45
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 118
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 47
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 45
Składniki
Do rondelka przełóż margarynę, dodaj cukier, pół szklanki mleka 2% oraz 5 łyżek kakao. Składniki podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru.
Do masy kakaowej dodawaj stopniowo mleko w proszku.
Herbatniki pokrusz, migdały drobno posiekaj. Składniki dorzuć do czekoladowej masy. Całość wymieszaj.
Masę czekoladową przełóż na arkusz papieru do pieczenia. Uformuj wałeczek na kształt salami.
Salami czekoladowe owiń folią spożywczą. Deser wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.