Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj postanowiłam sprawdzić swoją cierpliwość. Zachciało mi się upiec sękacza. W tortownicy - żeby nie było, że mi się nudzi :). Myślałam, że mnie szlak trafi (1,5h przy piekarniku), jednak muszę przyznać, że warto było. Wyszedł przepyszny :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Masło umieszczamy w misie miksera i dokładnie ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając przy tym po 1 żółtku. Następnie należy wmieszać mąki. Na koniec łączymy z ubitymi na sztywno białkami. Piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm, nalewając warstwami po ok. 2 łyżki gotowej masy. Każdą warstwę zapiekałam ok 6 minut w temperaturze 220 stopni. POWODZENIA :)