Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka- w każdym ciastku coś innego. Inwencja twórcza dowolna.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1858
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254163
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1858
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254163
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
CIASTO.: Na stolnicę wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Siekamy z margaryną, dodajemy jajka oraz kilka kropel barwnika. Wyrabiamy ciasto.
Bakalie drobno kroimy.
Ciasto cienko wałkujemy, wykrawamy foremką serduszka. Ciastka smarujemy białkiem nakładamy bakalie ( w każdym ciastku co innego ) i przykładamy drugim ciastkiem.
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. 15-20 min.
Upieczone ciastka smarujemy powidłem ( jedno ciastko smarujemy, nakładamy drugie ). Można też udekorować wg. uznania. Życzę miłej zabawy i smacznego!