Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis mam od swojej babci i jest to nasz ulubiony sernik:-))
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10975
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3574
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10975
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3574
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę a następnie dodawać po kawałku margaryny miksując. Teraz powoli dodajemy grysik, po łyżce sera a na koniec pianę z ubitych białek, aromat i rodzynki. Pieczemy 1 godzinę w 190 stopniach. jeżeli zbyt nam się przyrumieni wierzch można go przykryć folią. Piekę go w tortownicy 24cm. Studzimy przez chwilę w uchylonym piekarniku po czym wyciągamy. Tym razem posypałam go cukrem pudrem na prośbę syna ale najczęściej polewam go roztopioną gorzką czekoladą.