Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty o lekkim posmaku tofii. Pieczony na herbatnikach wyszedł super.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Ja piekłam w małej blasze 20 na 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Bialka ubijam na sztywno , dodaję cukier i ubijam jeszcze ok. 5 minut. W osobnej misce mieszam mikserem resztę składników oprócz tofii i herbatników. Masa musi być dobrze wymieszana bez żadnych grudek.Do masy dodaję ubite białka i wszystko razem mieszam drewnianą łyżką , nie miksuję.
Na spód blachy wykładam herbatniki i wylewam 2/3 masy. Układam resztę herbatników na wylaną masę. Do miski z pozostałą masą, dodaję tofii i mieszam , wylewam na herbatniki. Jeśli tofii nie do końca będzie chciało się wymieszać to nic nie szkodzi, rozpuści się w trakcie pieczenia.
Piekę 1 godz. w nagrzanym piekarniku 180 stopni. Po upieczeniu nie wyjmuję , tylko lekko uchylam piekarnik . Najlepiej wyjąć kiedy sernik jest ostudzony.