Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na cieście kakaowym z polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj. Zostaw do wystygnięcia.
Po ostudzeniu dodaj żółtka i wymieszaj, odlej pół szklanki masy. Do reszty dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Wymieszaj.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj roztopione masło, twaróg, budyń oraz otartą skórkę i sok z cytryny. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, wyrównaj i wyłóż masę serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Po upieczeniu i wystudzeniu polej pozostawioną masą kakaową i posyp wiórkami kokosowymi.