Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na cieście kakaowym z polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5550
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9379
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 197
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5550
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9379
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 197
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj. Zostaw do wystygnięcia.
Po ostudzeniu dodaj żółtka i wymieszaj, odlej pół szklanki masy. Do reszty dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Wymieszaj.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj roztopione masło, twaróg, budyń oraz otartą skórkę i sok z cytryny. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, wyrównaj i wyłóż masę serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Po upieczeniu i wystudzeniu polej pozostawioną masą kakaową i posyp wiórkami kokosowymi.