Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1221
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 332
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1221
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 332
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Pieczemy 2 biszkopty,jasny i ciemny. Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.Następnie wsypujemy po 2 budynie do szklanki ,proszek do pieczenia i uzupełniamy mąką,aby szklanka była pełna.Dalej mieszamy i wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 min.Biszkopty można upiec dzień wcześniej.
1 kg sera,może być w wiaderku -6-8 jajek -1 szklanka cukru -2 budynie waniliowe lub śmietankowe,bez cukru -1 kostka masła -bakalie Ucieramy masło z cukrem i stopniowo dodajemy ,po jednym żółtku,po łyżce sera i cały czas ucieramy na gładką masę.Następnie wsypujemy budyń,ubitą pianę i namoczone rodzynki.W każdym biszkopcie, wykrawamy kieliszkiem krążki i wymieniamy,jak na załączonym zdjęciu.Na pierwszy biszkopt wykładamy część masy serowej,przykrywamy drugim plackiem i na wierzch znowu masa . Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut.Na wierzch polewa czekoladowa lub cukier puder.