Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie umiesz się zdecydować: tradycyjny sernik śmietankowy czy może bardziej nowoczesny sernik czekoladowy? Od teraz nie musisz już wybierać. Sernik Admirał doskonale łączy w sobie oba te wypieki. Co więcej, jest nie tylko pyszny, ale również wyjątkowo pięknie prezentuje się na stole, dlatego z powodzeniem możesz serwować go w czasie świąt i rodzinnych uroczystości.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 184
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 184
Składniki
Rozpuść masło i delikatnie je ostudź. W tym czasie rozdrobnij herbatniki w taki sposób, aby miały konsystencję piasku. Użyj do tego blendera albo tłuczka i torby strunowej przeznaczonej do produktów spożywczych. Połącz ciastka z roztopionym masłem. Masa powinna być lekko wilgotna. Wyłóż nią spód formy, zrób to dokładnie, szczególnie przy krawędziach. Dociśnij łyżką lub szpatułką. Przełóż spód do lodówki na 30 minut.
Teraz przygotuj masę serową. Oddziel białka od żółtek i wraz z odrobiną soli ubij białka na sztywną pianę. Miękkie masło umieść w dużej misce. Utrzyj razem z cukrami na jasną i puszystą masę. Dodawaj teraz po jednym żółtku, cały czas mieszając na małych obrotach. Następnie zmiksuj całość z twarogiem. Dodaj budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną, zamieszaj łyżką. Na koniec wmieszaj pianę z białek, delikatnie i powoli, aby nie napowietrzyć masy.
Podziel masę serową na dwie części. Do jednej z nich dodaj przesiane przez sitko kakao oraz alkohol. Dokładnie wymieszaj
Na spód ciasta wylej jasną masę serową, a następnie na nią ostrożnie wyłóż ciemną masę serową.
Sernik admirał piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu przez 60 minut.
Po upieczeniu, wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Przed podaniem możesz udekorować ciasto wiórkami czekolady lub cukrem pudrem.