Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik baskijski jest niezwykle kremowy i puszysty, wprost rozpływa się w ustach. Postanowiliśmy go upiec korzystając z przepisu Nigelli Lawson. Wprowadziliśmy jedną drobną zmianę, zamiast skrobi kukurydzianej użyliśmy mąki ryżowej.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 146
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 44
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1227
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 146
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 44
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1227
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Składniki
Zanim zabierzesz się do pieczenia, upewnij się, że serki, jajka i śmietana mają temperaturę pokojową.
Serki przełóż do miski i zmiksuj razem z cukrem. Miksuj na wysokich obrotach do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Zmniejsz obroty i nie przestając miksować, dodawaj po jednym jajku, następnie wlej śmietanę. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i szczyptę soli, całość wymieszaj używając drewnianej łyżki.
Masę serową przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.
Podawaj z ulubioną owocową konfiturą.