Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem jest to najprostsze ciasto jakie znam. Jeśli chodzi o smak to jest wart polecenia, ponieważ jest to sernik z prawdziwego sera.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Składniki
Do tego ciasta używam robota planetarnego bo bardzo pomaga. Do miski wkładam ser, dodaje wanilię oraz połowę śmietany. Wsypuję cały cukier i zaczynam mieszać. Mieszamy całość przez około 10-12 minut do całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie łyżkę mąki mieszam z pozostałą połową śmietany mieszam i wlewam do masy serowej. Mieszam następne 5 minut.
Jak już masa jest napowietrzona dodaję całe jajka, mieszam przez 1-2 minuty.
Tortownicę o średnicy 21 cm wykładam papierem, piekarnik nagrzewam do 220 st C góra / dół. Do tortownicy wlewam masę serową, wkładam do piekarnika i pieczę około 40 minut. Ale to zależy od piekarnika, pieczemy do mementu urośnięcia, zarumienienia się sernika, a w środku nie będzie mokrej masy serowej. Sprawdzamy wilgotność w środku patyczkiem.
Jak już jest upieczony wyjmujemy z pieca studzimy do temperatury pokojowej i wstawiamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień serwujemy do kawki lub herbaty. Smacznego
Na jednym się nie skończy gwarantuję :-)