Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dietetycznej wersji Docherro, jest to najłatwiejszy i najsmaczniejszy sernik jaki kiedykolwiek robiłam i jadłam: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-sernik-dla-diabetykow,178772,docherro.html
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Rodzynki zalałam wrzątkiem. Dałam wszystkie składniki do miski, wybiłam same żółtka. Myślałam, że w przepisie jest mąka, ale nie było i jej nie dałam. Zmalaksowałam twaróg z jogurtem, żółtkami, sypkim budyniem, cukrem waniliowym i zwykłym cukrem. Dodałam skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Do masy dodałam rodzynki i utrzepane jaja. Wmieszałam je. Ciasto wylałam do tortownicy wyłożonej papierem. Piekłam w 180 stopniach do zrumienienia, u mnie to zajęło 55 minut.
Smacznego :)