Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dietetycznej wersji Docherro, jest to najłatwiejszy i najsmaczniejszy sernik jaki kiedykolwiek robiłam i jadłam: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-sernik-dla-diabetykow,178772,docherro.html
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5162
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5162
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Rodzynki zalałam wrzątkiem. Dałam wszystkie składniki do miski, wybiłam same żółtka. Myślałam, że w przepisie jest mąka, ale nie było i jej nie dałam. Zmalaksowałam twaróg z jogurtem, żółtkami, sypkim budyniem, cukrem waniliowym i zwykłym cukrem. Dodałam skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Do masy dodałam rodzynki i utrzepane jaja. Wmieszałam je. Ciasto wylałam do tortownicy wyłożonej papierem. Piekłam w 180 stopniach do zrumienienia, u mnie to zajęło 55 minut.
Smacznego :)