Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest dekadencki, bogaty i kremowy. Aksamitny, śmietanowy ser, posypka z ciasteczek i ostry akcent kandyzowanego imbiru tworzą doskonały, zaskakujący kontrast. Jeśli imbir jest dla Ciebie za ostry, zastąp go brzoskwiniami lub morelami z puszki. Sernik nie wymaga pieczenia, więc będzie doskonały na upalne dni. Najpyszniej smakuje mocno schłodzony.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24923
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6054
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 310
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24923
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6054
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 310
Składniki
Pokrusz ciastka lub zmiel w robocie kuchennym i podziel na pół. Do jednej części dodaj rozpuszczone masło i wyłóż otrzymaną masą spód tortownicy (ok.25 cm). Mocno ugnieć dno i włóż foremkę do lodówki na 30 minut.
Rozpuść galaretkę i odstaw do ostygnięcia. Ubij serek z połową cukru pudru i dodaj sok z cytryny. W drugiej misce ubij bardzo zimną śmietanę kremówkę i utrwal pozostałym cukrem pudrem. Delikatnie połącz masę serową ze śmietanową i sprawdź poziom słodkości. W razie potrzeby dodaj więcej cukru lub soku z cytryny. Wlej do kremu tężejącą galaretkę i wymieszaj serowy krem.
Na ciasteczkowy spód wyłóż kandyzowany imbir, a na to masę serową. Przykryj ciasto resztą pokruszonych ciastek. Wstaw sernik do lodówki na minimum 4 godziny. Podawaj schłodzony.