Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni nazywają go styropian, drudzy sernik bez sera. U mnie jest to 'sernik' na jogurtach greckich. Spośród wszystkich serników wyróżnia go delikatna, piankowa i puszysta konsystencja. Kolejnym plusem jest to, że jest lżejszą wersją tradycyjnego sernika.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Dno formy i boki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki. Białka z cukrem ubijamy na lśniący, aksamitny krem. Żółtka ucieramy z budyniem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy jogurt łyżka po łyżce, olej, skórkę z cytryny. Miksujemy tylko do połączenia. Dodajemy pianę. Delikatnie łączymy za pomocą szpatułki. Masę serową wylewamy do wcześniej przygotowanej formy.Pieczemy ok 45 minut w 170°C do zrumienienia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej cukier trzcinowy można zamienić na zwykły użyłam rantu o wymiarach 18x25cm