Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni nazywają go styropian, drudzy sernik bez sera. U mnie jest to 'sernik' na jogurtach greckich. Spośród wszystkich serników wyróżnia go delikatna, piankowa i puszysta konsystencja. Kolejnym plusem jest to, że jest lżejszą wersją tradycyjnego sernika.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Dno formy i boki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki. Białka z cukrem ubijamy na lśniący, aksamitny krem. Żółtka ucieramy z budyniem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy jogurt łyżka po łyżce, olej, skórkę z cytryny. Miksujemy tylko do połączenia. Dodajemy pianę. Delikatnie łączymy za pomocą szpatułki. Masę serową wylewamy do wcześniej przygotowanej formy.Pieczemy ok 45 minut w 170°C do zrumienienia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej cukier trzcinowy można zamienić na zwykły użyłam rantu o wymiarach 18x25cm