Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni nazywają go styropian, drudzy sernik bez sera. U mnie jest to 'sernik' na jogurtach greckich. Spośród wszystkich serników wyróżnia go delikatna, piankowa i puszysta konsystencja. Kolejnym plusem jest to, że jest lżejszą wersją tradycyjnego sernika.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7834
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 998
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13591
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7834
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 998
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13591
Składniki
Dno formy i boki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki. Białka z cukrem ubijamy na lśniący, aksamitny krem. Żółtka ucieramy z budyniem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy jogurt łyżka po łyżce, olej, skórkę z cytryny. Miksujemy tylko do połączenia. Dodajemy pianę. Delikatnie łączymy za pomocą szpatułki. Masę serową wylewamy do wcześniej przygotowanej formy.Pieczemy ok 45 minut w 170°C do zrumienienia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej cukier trzcinowy można zamienić na zwykły użyłam rantu o wymiarach 18x25cm