Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni nazywają go styropian, drudzy sernik bez sera. U mnie jest to 'sernik' na jogurtach greckich. Spośród wszystkich serników wyróżnia go delikatna, piankowa i puszysta konsystencja. Kolejnym plusem jest to, że jest lżejszą wersją tradycyjnego sernika.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97512
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1928
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5763
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97512
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1928
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5763
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Składniki
Dno formy i boki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki. Białka z cukrem ubijamy na lśniący, aksamitny krem. Żółtka ucieramy z budyniem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy jogurt łyżka po łyżce, olej, skórkę z cytryny. Miksujemy tylko do połączenia. Dodajemy pianę. Delikatnie łączymy za pomocą szpatułki. Masę serową wylewamy do wcześniej przygotowanej formy.Pieczemy ok 45 minut w 170°C do zrumienienia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej cukier trzcinowy można zamienić na zwykły użyłam rantu o wymiarach 18x25cm