Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez sera z jogurtu naturalnego
Polecam.
Odsłon: 666
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4433
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1123
Polecam.
Odsłon: 666
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4433
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1123
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, jogurt oraz budynie. Krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. W oddzielnej misce ubić białka na sztywno i dodać do masy z żółtkami. Całość wymieszać łyżką delikatnie do połączenia się składników. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia a boki wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Przelewamy przygotowaną masę jogurtową. ( Masa jest dość rzadka więc blaszka musi być szczelna) Sernik pieczemy przez godzinę w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, następnie wyłączamy i pozostawiamy sernik z uchylonymi drzwiczkami przez 15 minut. Po tym czasie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ( wcześniej nie wyjmujemy z blachy). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!