Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik borówkowy na zimno to deser, który bardzo łatwo przygotować i mamy pewność, że zawsze się uda. Na smak mam również gwarancję i nie zawiedzie Waszych oczekiwań smakowych. Udekorowany świeżymi listkami pachnącej mięty zjadamy go ze smakiem !
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 485
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 93
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 485
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 93
Składniki
Na początku herbatniki rozkruszamy, masło rozpuszczamy i łączymy z herbatnikami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypyjemy ciastka. Wyrównujemy, mocno dociskamy do dna i w ten sposób mamy spód ciasta.
Galaretki przezroczyste rozrabiamy wg przepisu i zostawiam do wystygnięcia, ale nie do ścięcia. Ser wykładamy do miski dodajemy zapach waniliowy i dolewamy ostygnięte galaretki. Mieszamy masę powoli i układamy na wierzchu ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na min 1 godz.
Rozrabiamy galaretkę czerwoną i odstawiamy do wystygnięcia. Jak masa stężała wyjmujemy z lodówki i układamy na wierzch borówki.
Na borówki wylewamy czerwoną galaretkę i odstawiam następny raz do wystygnięcia.
Rozrabiam ciemną galaretkę i również czekam na wystygnięcie. Na koniec wylewam granatową galaretkę na czerwoną i odstawiam do całkowitego stężenia do lodówki. A teraz coś do dekoracji i życzę Smacznego.