Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik borówkowy na zimno to deser, który bardzo łatwo przygotować i mamy pewność, że zawsze się uda. Na smak mam również gwarancję i nie zawiedzie Waszych oczekiwań smakowych. Udekorowany świeżymi listkami pachnącej mięty zjadamy go ze smakiem !
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
Składniki
Na początku herbatniki rozkruszamy, masło rozpuszczamy i łączymy z herbatnikami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypyjemy ciastka. Wyrównujemy, mocno dociskamy do dna i w ten sposób mamy spód ciasta.
Galaretki przezroczyste rozrabiamy wg przepisu i zostawiam do wystygnięcia, ale nie do ścięcia. Ser wykładamy do miski dodajemy zapach waniliowy i dolewamy ostygnięte galaretki. Mieszamy masę powoli i układamy na wierzchu ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na min 1 godz.
Rozrabiamy galaretkę czerwoną i odstawiamy do wystygnięcia. Jak masa stężała wyjmujemy z lodówki i układamy na wierzch borówki.
Na borówki wylewamy czerwoną galaretkę i odstawiam następny raz do wystygnięcia.
Rozrabiam ciemną galaretkę i również czekam na wystygnięcie. Na koniec wylewam granatową galaretkę na czerwoną i odstawiam do całkowitego stężenia do lodówki. A teraz coś do dekoracji i życzę Smacznego.