Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na bazie skrobi kukurydzianej, nie mylić z mąką kukurydzianą w stylu japońskim. Smaczny i pożywny.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę i wstawiamy do niego szklaną miskę, tak żeby miska nie dotykała gorącej wody. Dodajemy twaróg śmietankowy, mleko, olej kokosowy tudzież masło. Mieszamy składniki na gładką masę, ale nie zagotowujemy. Odstawiamy masę na 10 minut.
Do białek dodajemy sok z cytryny i cukier. Ubijamy na sztywną masę.
Do naszej masy z twarogiem dodajemy 6 żółtek i mieszamy dokładnie. w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni
Ubitą pianę z białek jaj dodajemy etapami i delikatnie mieszamy.
Wykładamy formę papierem do pieczenia. Masę przelewamy do formy i wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika. na ok 40- 50 minut.
po 40 -50 minutach wyjmujemy nasz sernik i czekamy aż wystygnie. Można podawać ze świeżymi owocami, śmietaną, jogurtem , czekoladą