Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na bazie skrobi kukurydzianej, nie mylić z mąką kukurydzianą w stylu japońskim. Smaczny i pożywny.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 606
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 606
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę i wstawiamy do niego szklaną miskę, tak żeby miska nie dotykała gorącej wody. Dodajemy twaróg śmietankowy, mleko, olej kokosowy tudzież masło. Mieszamy składniki na gładką masę, ale nie zagotowujemy. Odstawiamy masę na 10 minut.
Do białek dodajemy sok z cytryny i cukier. Ubijamy na sztywną masę.
Do naszej masy z twarogiem dodajemy 6 żółtek i mieszamy dokładnie. w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni
Ubitą pianę z białek jaj dodajemy etapami i delikatnie mieszamy.
Wykładamy formę papierem do pieczenia. Masę przelewamy do formy i wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika. na ok 40- 50 minut.
po 40 -50 minutach wyjmujemy nasz sernik i czekamy aż wystygnie. Można podawać ze świeżymi owocami, śmietaną, jogurtem , czekoladą