Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężki i mocno zbity sernik z dodatkiem chałwy.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 99
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 308
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 99
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 308
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Składniki
spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek. Wsadzamy do lodówki na czas przygotowania masy.
masa serowa Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysto. Chałwę drobno kruszymy. Do twarogu dodajemy ostudzone rozpuszczone masło oraz budyń i miksujemy do połączenia składników. Następnie pokruszoną chałwę i ubite jajka. Wszystko dokładnie mieszamy, ale nie za długo. Do nagrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy ciasto i pieczemy 60 minut. Po upieczeniu nie wyjmujemy od razu, zostawiamy przy uchylonych drzwiczkach na przynajmniej godzinę. Następnie stawiamy w chłodnym miejscu i gotowy do spożycia najlepiej przetrzymywać w lodówce.