Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 491
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 491
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę zagnieść z masłem, cukrem, surowym jajkiem i przetartymi żółtkami. Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić i ubić energicznie do połączenia składników. Wykonanie masy serowej: Twaróg utrzeć z jajkami, cukrem, śmietaną i cynamonem. Przelać na ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę. Po przestudzeniu polać przygotowaną polewą i ozdobić dowolnie.