Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4760
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34365
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2056
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113745
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4760
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34365
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2056
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113745
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę zagnieść z masłem, cukrem, surowym jajkiem i przetartymi żółtkami. Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić i ubić energicznie do połączenia składników. Wykonanie masy serowej: Twaróg utrzeć z jajkami, cukrem, śmietaną i cynamonem. Przelać na ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę. Po przestudzeniu polać przygotowaną polewą i ozdobić dowolnie.