Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2928
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę zagnieść z masłem, cukrem, surowym jajkiem i przetartymi żółtkami. Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić i ubić energicznie do połączenia składników. Wykonanie masy serowej: Twaróg utrzeć z jajkami, cukrem, śmietaną i cynamonem. Przelać na ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę. Po przestudzeniu polać przygotowaną polewą i ozdobić dowolnie.