Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający, lekko kwaskowaty, nie za słodki. A dla małych dzieci hitem jest galaretka na wierzchu :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 118
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2201
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4052
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 56
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1428
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 118
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2201
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4052
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 56
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1428
Składniki
Herbatniki pokruszyć razem z pistacjami na pył. Masło rozpuścić i do gorącego dodać herbatniki. Wymieszać i wyłożyć na dnie tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzić powierzchnię i wstawić do lodówki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Twaróg wymieszać z mascarpone, dodać jajka, cukier, skórkę, sok i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dobrze, ale krótko wymieszać. Wyłożyć na przygotowany spód. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu wstawić do lodówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wylać na sernik, zostawić do zastygnięcia. Smacznego :)