Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytryny idealny na różne okazje .
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj roztopione i wystudzone masło , śmietanę , budyń oraz otartą skórkę , sok oraz skórkę kandyzowaną z cytryny.Następnie ser oraz ubita pianę z białek , delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę serową. Piekarnik nagrzej do 180 st i piecz sernik około 50 minut.
Po upieczeniu zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia .
Po wystudzeniu sernik posyp obficie cukrem pudrem.