Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytryny idealny na różne okazje .
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj roztopione i wystudzone masło , śmietanę , budyń oraz otartą skórkę , sok oraz skórkę kandyzowaną z cytryny.Następnie ser oraz ubita pianę z białek , delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę serową. Piekarnik nagrzej do 180 st i piecz sernik około 50 minut.
Po upieczeniu zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia .
Po wystudzeniu sernik posyp obficie cukrem pudrem.