Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytryny idealny na różne okazje .
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj roztopione i wystudzone masło , śmietanę , budyń oraz otartą skórkę , sok oraz skórkę kandyzowaną z cytryny.Następnie ser oraz ubita pianę z białek , delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę serową. Piekarnik nagrzej do 180 st i piecz sernik około 50 minut.
Po upieczeniu zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia .
Po wystudzeniu sernik posyp obficie cukrem pudrem.