Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytryny idealny na różne okazje .
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30850
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3610
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30850
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3610
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj roztopione i wystudzone masło , śmietanę , budyń oraz otartą skórkę , sok oraz skórkę kandyzowaną z cytryny.Następnie ser oraz ubita pianę z białek , delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę serową. Piekarnik nagrzej do 180 st i piecz sernik około 50 minut.
Po upieczeniu zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia .
Po wystudzeniu sernik posyp obficie cukrem pudrem.