Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki. Wszystko dobrze się komponuje.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Formę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Posmarować dżemem z czarnej porzeczki i przykryć warstwą herbatników. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do miseczki przełożyć twaróg i dodać żółtka, mleko skondensowane, mąkę ziemniaczaną, śmietanę 30 %, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i wszystko wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową, najlepiej szpatułką. Przelać do formy, na herbatniki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 1 godz 40 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik wyjąć z formy. Najlepiej przykryć deska do krojenia i obrócić formę do góry dnem. Zdjąć papier. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc. Przed podaniem sernik oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.