Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam jednak, że ten był pyszny, ale za ciężki. Być może sprawił to dodatek masła. Możecie, ewentualnie, je pominąć i wypróbować bez tłuszczu
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 81
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 108
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 196
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 81
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 108
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 196
Składniki
Ser ucieram z cukrem na gładką masę, wbijam po jednym jajku dokładnie ucierając za każdym razem. Ze sparzonej cytryny wyciskam sok, a skórkę ścieram na tarce i dodaję od masy. Masło roztapiam, studzę i cienkim strumieniem dolewam do masy. Śmietanę ubijam na sztywno i delikatnie, za pomocą łopatki mieszam z twarogiem. Tortownicę smaruję tłuszczem, spód posypuję płatkami owsianymi, przekładam masę, wyrównuję wierzch i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230'C na 10-15 minut. Zmniejszam temperaturę do 150'C i piekę jeszcze przez 40-45 minut. Upieczony sernik zostawiam by wystygł.