Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z prawdziwą gorzką 90% czekoladą. Jest mocno czekoladowy, aksamitny i delikatny. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na kawałek kalorycznego deseru. Uwielbiam go! Pyszny, nie jest za słodki dzięki gorzkiej czekoladzie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117621
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8164
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1855
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1421
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117621
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8164
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1855
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1421
Składniki
Herbatniki wykładam na blaszkę (20x30cm). 1 ½ tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło wraz z cukrem ucieramy na puszystą masę. Kolejno dodajemy po jednym jaju do momentu połączenia się z masą. Następnie po łyżce dodajemy ser, potem mąkę ziemniaczaną, a na końcu roztopioną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników i dodajemy pokrojoną ½ tabliczki czekolady.
Masę serową wylewam na herbatniki. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek. Sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce. Gdy będzie już zimny, polać roztopioną czekoladą.