Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozpływający się w ustach serniczek :)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6946
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2899
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 778
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 540
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6946
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2899
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 778
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 540
Składniki
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Należy roztopić pół kostki masła i wsypać do niego pokruszone herbatniki. Powstałą masą wyłożyć dno tortownicy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka i 1/2 szklanki cukru zmiksować na kogel mogel. Dodawać stopniowo po łyżce sera, cały czas miksując. Dwie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Wystudzone wlać do masy serowej. Zmiksować na niskich obrotach. Następnie ubijamy białka na sztywno. Białka dodajemy do masy serowej, mieszając za pomocą szpatułki. Sernik wylać na pokruszone i wymieszane z masłem herbatniki. Pieczemy 60 min. w 160* . Po 50 minutach wierzch można przykryć folią aluminiową. Nie używamy termoobiegu. Tylko grzanie ''dół'' składniki na tortownicę o śr. 24 cm.