Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako że mamy teraz sezon na dynie, na wiele sposób można ją wykorzystać. Jednym z nich je dyniowy sernik. Tak, więc do dzieła ! :)
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2135
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 381
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 799
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17270
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2135
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 381
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 799
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17270
Składniki
SPÓD Masło roztapiamy. Czekoladę również w kąpieli wodnej. Herbatniki blendujemy na mniejsze kawałki. Wszystko razem mieszamy tak aby uzyskać mokry piasek. Opcjonalnie możemy dodać łyżkę wodę aby masa była bardziej mokra. Wykładamy tortownice o średnicy 26 cm papierem do pieczenia wysypujemy wszystko i delikatnie uklepujemy spód łyżką.
MASA SERNIKOWA * Kroimy dynię na mniejsze kawałki i staramy się obrać ze skórki a następnie pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzoną dynie blendujemy z twarogiem, serkiem mascarpone oraz skórką pomarańczy. Dodajemy oba cukry, mąkę, budyń oraz jajka i miksujemy do uzyskania gładkiej masy ale nie zbyt długo żeby nie napowietrzyć za mono masy. Wylewamy tak przygotowaną masę na spód z herbatników. Pieczemy ok. 60 minut.
WIERZCH Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Uchylamy piekarnik i wylewamy masę na wierzch sernika a następnie zapiekamy jeszcze przez 10 min. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy a po 20 minutach wyjmujemy sernik całkowicie. SMACZNEGO !