Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kilka chwil słodki poczęstunek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1246
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5774
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8809
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18375
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1246
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5774
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8809
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18375
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem jednej łyżki cukru. Żółtka utrzeć z trzema łyżkami cukru. Dodać ser i ucierać. Dodać upieczoną dynię/ puree z dyni, dodać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i ucierać. Na koniec dodać roztopione masło. Połączyć delikatnie z pianą z białek.
Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami masła. Rozsypać równomiernie pestki. Wyłożyć masę serową na patelnię. Najlepiej robić to łyżką i małymi partiami. Przykryć patelnię i zmniejszyć płomień na minimum. Pozostawić pod przykryciem ok 30 min. Przestudzić. Wyjąć sernik z patelni przykładając talerz i odwracając patelnię. Podawać sernik posypany cukrem pudrem. Smacznego.