Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kilka chwil słodki poczęstunek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1067
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14697
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1067
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14697
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem jednej łyżki cukru. Żółtka utrzeć z trzema łyżkami cukru. Dodać ser i ucierać. Dodać upieczoną dynię/ puree z dyni, dodać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i ucierać. Na koniec dodać roztopione masło. Połączyć delikatnie z pianą z białek.
Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami masła. Rozsypać równomiernie pestki. Wyłożyć masę serową na patelnię. Najlepiej robić to łyżką i małymi partiami. Przykryć patelnię i zmniejszyć płomień na minimum. Pozostawić pod przykryciem ok 30 min. Przestudzić. Wyjąć sernik z patelni przykładając talerz i odwracając patelnię. Podawać sernik posypany cukrem pudrem. Smacznego.