Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kilka chwil słodki poczęstunek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 667
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 667
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem jednej łyżki cukru. Żółtka utrzeć z trzema łyżkami cukru. Dodać ser i ucierać. Dodać upieczoną dynię/ puree z dyni, dodać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i ucierać. Na koniec dodać roztopione masło. Połączyć delikatnie z pianą z białek.
Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami masła. Rozsypać równomiernie pestki. Wyłożyć masę serową na patelnię. Najlepiej robić to łyżką i małymi partiami. Przykryć patelnię i zmniejszyć płomień na minimum. Pozostawić pod przykryciem ok 30 min. Przestudzić. Wyjąć sernik z patelni przykładając talerz i odwracając patelnię. Podawać sernik posypany cukrem pudrem. Smacznego.