Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z lekką nutą kwaskową i pysznym kremem.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6573
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2237
Królowa grilla :)
Odsłon: 1679
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6573
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2237
Królowa grilla :)
Odsłon: 1679
Składniki
Formę o średnicy 18-20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dynię pokroić w kostkę i usmażyć na oleju do miękkości. Zmiksować blenderem na gładkie puree. Żółtka z cukrem utrzeć do białości. Miksując dodać dynię, która może być jeszcze ciepła i porcjami twaróg. Wsypać proszek budyniowy, pigwowca, wlać kremówkę. Wszytko dokładnie zmiksować. Na końcu ubić białka ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać pianę w masę sernikową. Odłożyć 1/4 lub 1/5 sernika i wymieszać z kakao. Białą część sernika wylać do formy na herbatniki, zalać ciemnym sernikiem. Lekko przemieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, a następnie zmniejszyć do temperatury 160 C. Piec 50- 60 minut. Sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku. Czekoladę połamać i rozpuścić nad kąpielą wodną z dodatkiem 50 ml śmietanki. Resztę kremówki ubić na sztywno i zmiksować razem z rozpuszczoną, ale wystudzoną czekoladą. Krem wyłożyć na sernik.