Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach,smak i aromat kawy z rumem dodaje świetności serniczkowi.Serdecznie polecam
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 62
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 62
Składniki
Blaszkę 24/36cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty. Kawę zaparzyć w 1/2 szkl.wrzątku ,dodać rum i naponczować biszkopty. W rondlu rozpuścić masło,cukry,,gdy jest rozpuszczone dodać sery,jajka,budynie i ciągle mieszając dprowadzić do zagotowania. Na końcy wsypać pokrojoną skórkę pomarańczową,dodać sok z cytryny i startą skórkę.Wymieszać. Połowę ciepłej masy serowej wylać na biszkopty. Przykryć drugą warstwą biszkoptów naponczować i wylać resztę masy serowej. Na wierzch ułożyć herbatniki.
Zrobić polewę. Masło rozpuścić z cukrem,dodać kakao i gorącą wodę. Ciągle mieszać by powstała gładka masa. Polewę rozprowadzić na herbatnikach i wynieść sernik w chłodne miejsce na kilka godz. Smacznego życzę!