Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2316
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4911
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 119
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2316
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4911
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 119
Składniki
Do garnka przełożyć masło oraz cukier. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. (nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 22x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć krakersy. Wykładamy część gorącej masę serową, warstwę krakersów, masę serową i całość przykrywamy krakersami.
Gdy masa serowa lekko zgęstnieje, wyłożyć i rozsmarować kajmak i posypać orzechami. Schłodzić w lodówce. Smacznego!