Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1363
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18579
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1363
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18579
Składniki
Do garnka przełożyć masło oraz cukier. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. (nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 22x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć krakersy. Wykładamy część gorącej masę serową, warstwę krakersów, masę serową i całość przykrywamy krakersami.
Gdy masa serowa lekko zgęstnieje, wyłożyć i rozsmarować kajmak i posypać orzechami. Schłodzić w lodówce. Smacznego!