Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 61
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5436
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2531
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 61
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5436
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2531
Składniki
Do garnka przełożyć masło oraz cukier. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. (nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 22x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć krakersy. Wykładamy część gorącej masę serową, warstwę krakersów, masę serową i całość przykrywamy krakersami.
Gdy masa serowa lekko zgęstnieje, wyłożyć i rozsmarować kajmak i posypać orzechami. Schłodzić w lodówce. Smacznego!