Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany na kruchym herbatnikowym spodzie, z piernikami, czekoladą i skórką pomarańczową! - mniam!
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Składniki
Herbatniki wrzucamy do woreczka, i tłuczkiem rozdrabniamy, następnie przesypujemy do garnka. Do okruchów dodajemy miękkie masło, i ręką dokładnie mieszamy - ma powstać jednolita masa! Gotową masę nakładamy na blaszkę, i mocno dociskamy do dna. Ciasteczkowy spód wkładamy do lodówki. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Żółtka miksujemy z cukrem i masłem, na jednolitą gładką masę. Następnie dodajemy ser, cały czas miksując. Masę serową podgrzewamy. Mieszamy dość często, żeby się nie przypaliła. Budynie mieszamy z mlekiem. Gdy masa serowa zacznie się gotować, dodajemy budyń - cały czas mieszając. Masa serowa ma być gęsta! Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Na herbatnikowy spód wylewamy masę serową i wyrównujemy. Pierniki kruszymy rękoma, i posypujemy ser. Czekoladę łamiemy na kawałki. Razem z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej - cały czas mieszając, masa ma być gładka! Czekoladę wylewamy na pierniki, i posypujemy skórką pomarańczową.