Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik idealny, lekki, puszysty i mega smaczny :) Prawdziwa rozkosz dla podniebienia :)
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 591
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 591
Składniki
Piekarnik nagrzewam do 180'C. Masło ucieram z cukrem na krem, dodaję jajko, mąkę i miksuję. Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika na 10 - 15 min, aż lekko się zarumieni. Wyjmuję i studzę. Twaróg rozcieram w malakserze i miksując dodaję stopniowo cukier a następnie mąkę. Wbijam po jednym jajku, za każdym razem dobrze miksując. Wsypuję cukier waniliowy. Kremówkę ubijam osobno, zmniejszam obroty do minimum i bardzo cienkim strumieniem wlewam masę serową do ubitej kremówki. Piekarnik nagrzewam do 250'C, masę serową przelewam na podpieczone ciasto, wstawiam do piekarnika na 10 min, po tym czasie zmniejszam temperaturę do 160'C , piekę ciasto jeszcze 30 min, następnie zmniejszam do 100'C i dopiekam jeszcze przez 10-15 min. Wyłączam piekarnik, ciasto zostawiam na ok 30 min. Wyjmuje z piekarnika i zostawiam, aż całkowicie ostygnie. Zimny, smaruję masą kajmakową po wierzchu. I gotowe :)