Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgotną i bardzo puszystą masą serową.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5384
Składniki
Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier, kakao, wodę i zagotowujemy ciągle mieszając. Z powstałej masy odlewamy 1/3 szklanki na polewę. Masę lekko studzimy i dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy cienką warstwę ciasta na blachę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Ser przekładamy do miski, wbijamy żółtka, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę, następnie do masy dodajemy pianę ubitą z białek, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na kakaowy spód, następnie na nią powoli i ostrożnie wykładamy pozostałą masę kakaową. Sernik pieczemy 1 h. Gdy przestygnie rozprowadzamy po nim pozostawioną masę kakaową (podgrzewamy ją delikatnie w kąpieli wodnej jeśli już stężała).