Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2735
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2735
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2170
Składniki
Masło, cukier, kakao oraz wodę gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut do rozpuszczenia się masła oraz cukru. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego przestudzenia. Odlać pół szklanki przygotowanej masy na polewę. Pozostałą część przelać do miski. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę 4 białka ubić na sztywno i dodać do masy. Wszystko razem delikatnie wymieszać szpatułką. Masę kakaową przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przełożyć ser, żółtka, cukier oraz rozpuszczone masło. Wszystko razem zmiksować. Wyłożyć łyżkami kleksy serowe na masie kakaowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu odrazy polewamy ciasto pozostawianą polewą. ( jeśli mocno zgęstnieje możemy lekko podgrzać. Na koniec całość posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!