Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto,do tego PYSZNE!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Składniki
MASA SEROWA: Zmielony ser przekładamy z wiaderka do miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składniki się dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową
CIASTO: w rondelku podgrzewamy mleko, maragrynę, kakao, kawę i cukier. Tak długo, aż składniki nam się połączą. Nie doprowadzamy do wrzenia. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy białka na sztywną pianę. Łączymy masę czekoladowo- kawowo z przesianą mąką, sodą i żółtkami. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 1/2 masy czekoladowo- kawowej. Następnie za pomocą łyżki robimy dość spore kleksy masą serową. Następnie kleksy masą czekoladową i jeszcze raz serową. Pieczemy 60minut w 180 stopniach. SMACZNEGO :-)