Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony z masą Kajmakową. Sernik z kulkami z ciasta kruchego, obtaczane w kokosie. Sernik wyszedł bardzo dobry.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3018
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 177
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3018
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 177
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
kulki-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać śmietanę,orzechy i zmiksować. Zagnieść i ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kokosie.
Kulki ułożyć równomiernie na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia. Kulki wyszły ciut za duże, można składniki proporcjonalnie zmniejszyć.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem i miękką masą Kajmakową. Budynie rozmieszać ze śmietanką i dodać do masy serowej. Ponownie zmiksować i równomiernie rozłożyć między kulki i wyrównać.
Piec ok. 70 min. w 175 *C. Jak za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Składniki rozpuścić nad parą. Trochę przestudzić i posmarować górę przestygniętego sernika. Kroić jak sernik dobrze stężeje.