Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony z masą Kajmakową. Sernik z kulkami z ciasta kruchego, obtaczane w kokosie. Sernik wyszedł bardzo dobry.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 585
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1432
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 316
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 585
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1432
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 316
Składniki
kulki-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać śmietanę,orzechy i zmiksować. Zagnieść i ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kokosie.
Kulki ułożyć równomiernie na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia. Kulki wyszły ciut za duże, można składniki proporcjonalnie zmniejszyć.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem i miękką masą Kajmakową. Budynie rozmieszać ze śmietanką i dodać do masy serowej. Ponownie zmiksować i równomiernie rozłożyć między kulki i wyrównać.
Piec ok. 70 min. w 175 *C. Jak za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Składniki rozpuścić nad parą. Trochę przestudzić i posmarować górę przestygniętego sernika. Kroić jak sernik dobrze stężeje.