Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik o smaku kawowym na spodzie kruchym z kruszonką . Sernik dla kawoszy i lubiących serniki, jak dla mnie idealny.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 90
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1205
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 90
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1205
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować na żwirek. 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Budynie rozmieszać ze śmietanką i dodać do masy serowej. Dodać kawę i zmiksować ale nie za długo, bo niepotrzebnie można napowietrzyć masę. Masę przełożyć do blaszki na surowe ciasto i rozsmarować.
kruszonka- Pozostawione ciasto, rozsypać na masie serowej.
Piec ok.60-70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia jak za mocno by brązowiało. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stężeje.