Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z gotowanym budyniem z kokosem. Sernik w kruchym cieście z bezą z kokosem.Jest to bardzo stary przepis i nasz ulubiony sernik.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11583
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13700
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11583
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13700
Składniki
ciasto- Zmiksować jajka z masłem i cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Odłożyć 1/3 na posypkę.Resztę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia 34x38. Maczać palce w mące i ciasto wyklepać.
Podpiec 10-15 min.w 175*
masa serowa- Ugotować budyń na mleku. Posypać łyżką cukru i ostudzić. Żółtka zmiksować z cukrem. Dołożyć ser i zmiksować. Dodawać po trochu budyniu i miksować. Na koniec dolać olej ,dodać kokos i pokrojone brzoskwinie albo banany, wymieszać.(lepiej owoce rozsypać na masie serowej). Wyłożyć na podpieczony placek.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Przesiać do tego budyń, dosypać kokos, i lekko wymieszać. Wyłożyć na ser.
Poskubać resztę zostawionego ciasta, na kruszonkę.
Piec ok.60 min.w 175*. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.