Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo owoców w masie serowej, to idealny deser na lato.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4136
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 602
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17293
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3199
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 180
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4136
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 602
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17293
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3199
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 180
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód: Masło rozpuść,przestudź. Ciasteczka rozdrobnij na proszek i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłóż na spód formy i dokładnie ugnieć. Wstaw do lodówki. Po 15 minutach na ciasto rozłóż owoce. Morele i śliwkę pokrój w kawałki. Masa kokosowa: Odlej pół szklanki mleka kokosowego, wsyp żelatynę, wymieszaj i pozostaw na kilka minut. Potem mleko lekko podgrzej, wymieszaj. Resztę mleka kokosowego wymieszaj z serkiem naturalnym, cukrem z wanilią, wlej rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj i szybko wylej na owoce. Masa szybko gęstnieje. Wierzch. Żelatynę namoczyć w 60-80 ml wody. Lekko podgrzać do rozpuszczenia. Mango z sokiem zmiksować, wymieszać z przestudzoną ale płynną żelatyną. Przelać na wierzch sernika. Wstaw do lodówki na kilka godzin.