Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo owoców w masie serowej, to idealny deser na lato.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 988
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 57
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1125
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 176
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 988
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 57
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1125
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 176
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód: Masło rozpuść,przestudź. Ciasteczka rozdrobnij na proszek i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłóż na spód formy i dokładnie ugnieć. Wstaw do lodówki. Po 15 minutach na ciasto rozłóż owoce. Morele i śliwkę pokrój w kawałki. Masa kokosowa: Odlej pół szklanki mleka kokosowego, wsyp żelatynę, wymieszaj i pozostaw na kilka minut. Potem mleko lekko podgrzej, wymieszaj. Resztę mleka kokosowego wymieszaj z serkiem naturalnym, cukrem z wanilią, wlej rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj i szybko wylej na owoce. Masa szybko gęstnieje. Wierzch. Żelatynę namoczyć w 60-80 ml wody. Lekko podgrzać do rozpuszczenia. Mango z sokiem zmiksować, wymieszać z przestudzoną ale płynną żelatyną. Przelać na wierzch sernika. Wstaw do lodówki na kilka godzin.