Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo owoców w masie serowej, to idealny deser na lato.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód: Masło rozpuść,przestudź. Ciasteczka rozdrobnij na proszek i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłóż na spód formy i dokładnie ugnieć. Wstaw do lodówki. Po 15 minutach na ciasto rozłóż owoce. Morele i śliwkę pokrój w kawałki. Masa kokosowa: Odlej pół szklanki mleka kokosowego, wsyp żelatynę, wymieszaj i pozostaw na kilka minut. Potem mleko lekko podgrzej, wymieszaj. Resztę mleka kokosowego wymieszaj z serkiem naturalnym, cukrem z wanilią, wlej rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj i szybko wylej na owoce. Masa szybko gęstnieje. Wierzch. Żelatynę namoczyć w 60-80 ml wody. Lekko podgrzać do rozpuszczenia. Mango z sokiem zmiksować, wymieszać z przestudzoną ale płynną żelatyną. Przelać na wierzch sernika. Wstaw do lodówki na kilka godzin.