Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek o smaku kokosowym i truskawkową galaretką..
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7003
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30544
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29267
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7003
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30544
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29267
Składniki
Małą tortownicę (21cm) wykładamy okrągłymi biszkoptami. Mleczko kokosowe musi być dobrze schłodzone, miksujemy aż się napowietrzy. W osobnej miseczce rozpuszczamy według wskazówek na opakowaniu żelatyno-fix. Wolnym strumieniem wlewamy do mleczka kokosowego i na wolnych obrotach miksujemy aż mleczko z żelatyno-fixem połączy się. Dorzucamy startą czekoladę i ptasie mleczko pokrojone w małą kosteczkę i łyżką mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki aby dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w 500ml wody. Gdy galaretka wystygnie i zacznie tężeć wylewamy ją na masę kokosową i ponownie do lodówki.