Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek o smaku kokosowym i truskawkową galaretką..
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 588
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2222
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 160
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 227
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 588
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2222
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 160
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 227
Składniki
Małą tortownicę (21cm) wykładamy okrągłymi biszkoptami. Mleczko kokosowe musi być dobrze schłodzone, miksujemy aż się napowietrzy. W osobnej miseczce rozpuszczamy według wskazówek na opakowaniu żelatyno-fix. Wolnym strumieniem wlewamy do mleczka kokosowego i na wolnych obrotach miksujemy aż mleczko z żelatyno-fixem połączy się. Dorzucamy startą czekoladę i ptasie mleczko pokrojone w małą kosteczkę i łyżką mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki aby dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w 500ml wody. Gdy galaretka wystygnie i zacznie tężeć wylewamy ją na masę kokosową i ponownie do lodówki.