Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak zwykle mamusi :). Sernik pyszny aczkolwiek ciężki - tradycyjny. Można go upiec na pół - kruchym spodzie ale niekoniecznie. Równie dobrze smakuje upieczony sam - bez ciasta - i co najważniejsze u nas - bez RODZYNEK :). Za dużo dłubania później :).
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 855
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22925
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15344
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 855
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22925
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15344
Składniki
Po pierwsze rozpuszczamy Kaśkę ( i tu bardzo ważne nie może się ona zagotować). Odstawiamy do wystudzenia. Białka oddzielamy od żółtek. W misce miksera żółtaka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy ser, budyń i przestudzoną margarynę. Jak już wszystkie składniki się połączą dodajemy ubite na sztywno białka ( bardzo delikatnie mieszając). Po wykonaniu powyższych czynności masę przelewamy do tortownicy i do piekarnika. Ja piekę w 185 stopniach góra/dół ok 80 min.