Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak zwykle mamusi :). Sernik pyszny aczkolwiek ciężki - tradycyjny. Można go upiec na pół - kruchym spodzie ale niekoniecznie. Równie dobrze smakuje upieczony sam - bez ciasta - i co najważniejsze u nas - bez RODZYNEK :). Za dużo dłubania później :).
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
Składniki
Po pierwsze rozpuszczamy Kaśkę ( i tu bardzo ważne nie może się ona zagotować). Odstawiamy do wystudzenia. Białka oddzielamy od żółtek. W misce miksera żółtaka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy ser, budyń i przestudzoną margarynę. Jak już wszystkie składniki się połączą dodajemy ubite na sztywno białka ( bardzo delikatnie mieszając). Po wykonaniu powyższych czynności masę przelewamy do tortownicy i do piekarnika. Ja piekę w 185 stopniach góra/dół ok 80 min.