Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to jedno z ulubionych ciast mojej rodzinki, bardzo często serniczki goszczą na moim stole i to w różnych wersjach. Wiemy, że przepisów na serniki jest około mnóstwo więc oto kolejny przepis na mój pyszny serniczek.
tortownica, mikser,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1277
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1277
Składniki
Masło utrzeć z żółtkami oraz cukrem na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać porcjami ser, budyń, mąkę ziemniaczaną oraz śmietanę. Do masy serowej już nie ucierając wmieszać ubite na sztywną pianę białka. Do całości dodać sok z cytryny oraz rodzynki obtoczone wcześniej w mące pszennej. Tortownicę o wymiarach 25/ 25 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 - 80 minut. Wystudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Rada; Rodzynki można namoczyć w alkoholu. Czas przygotowania 40 minut+ czas pieczenia