Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to jedno z ulubionych ciast mojej rodzinki, bardzo często serniczki goszczą na moim stole i to w różnych wersjach. Wiemy, że przepisów na serniki jest około mnóstwo więc oto kolejny przepis na mój pyszny serniczek.
tortownica, mikser,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Masło utrzeć z żółtkami oraz cukrem na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać porcjami ser, budyń, mąkę ziemniaczaną oraz śmietanę. Do masy serowej już nie ucierając wmieszać ubite na sztywną pianę białka. Do całości dodać sok z cytryny oraz rodzynki obtoczone wcześniej w mące pszennej. Tortownicę o wymiarach 25/ 25 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 - 80 minut. Wystudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Rada; Rodzynki można namoczyć w alkoholu. Czas przygotowania 40 minut+ czas pieczenia