Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to jedno z ulubionych ciast mojej rodzinki, bardzo często serniczki goszczą na moim stole i to w różnych wersjach. Wiemy, że przepisów na serniki jest około mnóstwo więc oto kolejny przepis na mój pyszny serniczek.
tortownica, mikser,
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 78
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 749
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 262
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 78
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 749
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 262
Składniki
Masło utrzeć z żółtkami oraz cukrem na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać porcjami ser, budyń, mąkę ziemniaczaną oraz śmietanę. Do masy serowej już nie ucierając wmieszać ubite na sztywną pianę białka. Do całości dodać sok z cytryny oraz rodzynki obtoczone wcześniej w mące pszennej. Tortownicę o wymiarach 25/ 25 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 - 80 minut. Wystudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Rada; Rodzynki można namoczyć w alkoholu. Czas przygotowania 40 minut+ czas pieczenia