Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche kakaowe ciasto na zewnątrz i masa serowa z dodatkiem brzoskwiń w środku, do herbatki w sam raz.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Składniki ciasta dokładnie zagniatamy, dzielimy na 2 części, formujemy kulki i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut, aby łatwiej było zetrzeć ciasto na tarce. Twaróg, masło, cukier, budyń i żółtka ucieramy do połączenia, po czym dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, mieszamy łyżką, a następnie łączymy delikatnie z pianą ubitą z białek. Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia, na spód ścieramy (na tarce o dużych oczkach) połowę schłodzonego ciasta, rozkładamy je równomiernie (nie dociskając!), następnie wylewamy na to masę serową i na wierzch ścieramy resztę ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 1 godzinę. UWAGA! Ciasto można przygotować w większej blaszce, np. 25x35 cm, należy wtedy podwoić składniki.