Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukacie idealnego przepisu na sernik? Skorzystajcie z tej receptury. Kruchy spód i delikatna, wilgotna masa serowa. Proste ciasto, które uda się każdemu. Przepis na ten sernik można dowolnie modyfikować, np dodając kakao do kruchego ciasta, podwajając składniki na kruche ciasto, tak aby na górze zrobić dodatkowo kruszonkę. Można zmodyfikować również masę serową dodając do niej rodzynki lub skórkę otartą z cytryny, czy pomarańczy.
mikser, blaszka 20x30 cm
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 326
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 184
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 775
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 326
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 184
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 775
Składniki
Do miski przełóż wszystkie składniki na kruchy spód: mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier, masło pokrojone w kostkę i jajka. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do blaszki, wylep nim cały spód formy. Spód z kruchego ciasta ponakłuwaj widelcem. Blaszkę ze spodem wstaw do lodówki.
Przygotuj masę serową. Białka jaj oddziel od żółtek. Miękkie masło przełóż do miski. Ubij je z cukrem na puszystą masę.
W trakcie ubijania do maślanej masy dodawaj po jednym żółtku. Następnie zmniejsz obroty miksera, dodawaj po łyżce twarogu. Na koniec do masy serowej dodaj opakowanie budyniu. Składniki zmiksuj.
Białka ubij na puszystą pianę w osobnym naczyniu.
Do masy serowej dodaj ubitą pianę z białek. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Wyciągnij z lodówki blaszkę z kruchym spodem. Masę serową przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Na spodzie piekarnika umieść naczynie z wodą. Sernik piecz przez około 45-50 minut.
Upieczony sernik studź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Przestudzony sernik udekoruj cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego!