Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest delikatny i wilgotny, a do tego dietetyczny!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 889
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 889
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3278
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z wanilii wydrążamy ziarenka. Ser, żółtka, rozkruszony słodzik, skrobię i wanilię miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia/folią. Sernik pieczemy około godziny w temperaturze 160-180 stopni. Pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku! Dekoracja: foremka w kształcie gwiazdki i kakao :)