Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest delikatny i wilgotny, a do tego dietetyczny!
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1517
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 242
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 244
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8974
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1517
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 242
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 244
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8974
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z wanilii wydrążamy ziarenka. Ser, żółtka, rozkruszony słodzik, skrobię i wanilię miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia/folią. Sernik pieczemy około godziny w temperaturze 160-180 stopni. Pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku! Dekoracja: foremka w kształcie gwiazdki i kakao :)