Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i pyszny sernik , który wykona każdy.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Herbatnik jasny posmarować kremem, przykryć drugim. Ułożyć w blaszce.
Podobnie postąpić z herbatnikiem ciemnym, tak postępować aż do wyczerpania składników.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać sok wyciśnięty z połowy limonki, ser oraz tężejącą galaretkę. Wymieszać i wyłożyć na ciasto.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Pozostałą limonkę sparzyć gorącą wodą, pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Zalać tężejącą galaretką.
Schłodzić w lodówce około 5 godzin. Pokroić na porcje.