Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i pyszny sernik , który wykona każdy.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6006
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9049
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8438
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5795
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6006
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9049
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8438
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5795
Składniki
Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Herbatnik jasny posmarować kremem, przykryć drugim. Ułożyć w blaszce.
Podobnie postąpić z herbatnikiem ciemnym, tak postępować aż do wyczerpania składników.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać sok wyciśnięty z połowy limonki, ser oraz tężejącą galaretkę. Wymieszać i wyłożyć na ciasto.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Pozostałą limonkę sparzyć gorącą wodą, pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Zalać tężejącą galaretką.
Schłodzić w lodówce około 5 godzin. Pokroić na porcje.